Sunday, November 05, 2006

Vandenyje

Atvykom i Salto! Cia aplink vien vanduo. Karstas - is zemes, saltas - is dangaus.

~500km kelione naktiniu autobusu visai neprailgo. Cia autobusai labai patogus, nieko panasaus i musu europietiskus. Sedynes placios, labai minkstos, vietos pakankamai. Pritaikyti sito zemyno platybems. 6 ryto net nesinorejo lipti is jaukaus autobuso :)

Apsimiegoje issiaiskinom, kad i Argentina autobusas vaziuos tik rytoj, tai pradejom aiskintis kur gi tas siltas vanduo is zemes verciasi. Pasirodo ta informacija vietiniu gana gerai saugoma ir prieinama tik patiems atkakliausiems. Vietiniam turizmo stende rodo 2 karsto vandens kurortus, viena uz 80km i siaure, kita uz 80 km irgi i siaure (parasyta), nors rodykle rodo i pietus :) Apsiblauses diedukas su mates termosiuku ¨informacijos centre¨ mus dar labiau supainiojo, pasakes, kad prie siauriniu versmiu galim vykt tarpmiestiniu autobusu, o prie pietiniu - lyg ir vietiniu, bet turim eiti i kita stoti. Dar dave toki informacini lapeli, kuriame naudingiausia info buvo mazas zemelapiukas, pagal kuri nusprendem, kad pietines versmes (Dayman) turetu but kazkur netoli. Isejom ieskot tos kitos stoties, kurios pasirodo nera :) Reikia tiesiog stabdyti autobusa gatveje, nes stoteles irgi nera :)

Atvaziavom prie tu karstu versmiu, sumokejom po 4lt uz kempinga, skautiskai pasistatem palapine, viska issiskalbem, issidziaustem skalbinius ir... pradejo lyt :) Toks lietus, kuriam galo nesimato... dar nuejom pasimaudyt i tas karstas versmes naiviai tikedamiesi, kad gal issigiedrys, bet kur tau. Tik blogiau. Gelbedami savo skalbinius ir save persikraustem i pigu, bet jauku viesbutuka salia kempingo. Tada viska grezem, dziaustem :) O dabar stumiam diena salimais esancioj interneto kavinej. Turim daug laiko! Todel ir aprasiau visus sios dienos nuotykius detaliai :) Sita kavine irgi savotiska, kazkoks seimos verslas - aplink zuja vaikai, groja pianinu, gitara, tevas futbola ziuri.

Gerai, nebegaisinsiu jusu. Dar idejau musu nuotrauku is Montevideo.
Ir keleta sios dienos nuotrauku.

Dabar eisim valgyt, po to dar turbut pasimaudysim ir miegot. Rytoj trauksim i Argentina.

Linkejimai visiems!

13 comments:

Justea said...

jau tik nesakykit kad laika gaisinat:) man cia smagumelis paskaityt ka darot. manau visiem kitiem irgi. juk visai kitas pasaulis. ne taip kaip cia-isprotejes oras, kai lapkricio pradzioj taip salta lyg sausi ar vasari. na zodziu susimaise siek tiek dangus kas yra kas ir kada turi buti:) sniegas pupso ant masinu ir rankas visi slepia pirstinese arba kisenese. klaiku:) nors sake, kad vidury savaites vel bus silta. o va sianakt iki -12 ar kiek ten. na zodziu jum vis geriau. lietus bent nesukelia jausmo, kad veidas tuoj nukris:) nors ka as cia kalbu. visiem smagu:) va man atrodo, kad jau tuoj bus Kaledos su tokiu oru:)) geriam kakava ir vargo nematom.

Anonymous said...

Sveiki,

skaitau, skaitau as tuos jus pavadinimus - Salto, balto, smalto ... Vat atsidariau zemelapi ir pasiziurejau, ka cia rasinejat. Dabar aisku. :)
Tai nuo Bairiu iki Montevideo tik koks 100 kilu. Ane? Kapeikos, praktiskai. Bet tai isvadinti toki miesta Kaisiadorimis... reikia drasos. Kaisiadorys gali nebeatlaikyti tokios garbes ir prasmegti skradziai zeme.
Vat ir Salto susiradau zemelapyje. Oho, kur jau atsibeldet! Ar ketinat pasiekti Lima, Peru sostine? Kurioj ten vietoj man dabar kryziuka uzdet?
Pas mus tai nieko idomaus nevyksta, puga siaucia, cia,matyt, reiskia ta zadeta atsilima. Gaila, kad jusu blogas neleidzia, tai ideciau nuotrauku is musu bankelio kiemo.:) O kuo mes prastesni uz visas Amerikas?

Justea said...

joo:) geras sprendimas pasekti maršrutą maps'uose:) aš va irgi susekiau, radom Salto bet neradom Cabo Polonio:) nu dar paieškosim. nors gali būti nesėkmingai:) anwyay jau toli nulėkėt:) smaguma.

Justea said...

pagalvojau kad nieko ten ir neturim rast nes tas Cabo Polonio baisiai mažulytis. anyway jau sekam maršrutą žemėlapyje:) viskas ok:)

Anonymous said...

Stai jums Cabo Polonio:

http://www.traveltouruguay.com/facts.html

Justea said...

jega:) aciu, Dainiau. vat kas buna kai ner minutes paciai paieskot. :)

Giedrė said...

Tai va jus, salto smalto, mes kaip tik sededami autobuse pagalvojom, kad reiketu ant kokio nors zemelapio su paintu nupiesti musu trajektorija. Kol buvom tarp Bs As ir Montevideo - ten ne simtas, o kokie 300km - apie puse mes iveikem keltu, kita puse autobusu. Bet vienu zodziu kol ten buvom, nebuvo ka zymeti. O dabar mes jau oho kaip pasistumejom. Dabar tupim Santa Fe, Argentinoj, laukiam kito autobuso i Tucuman. Ten galit ieskoti musu rytoj apie pietus lietuvos laiku. Tai va, bet ne toks paprastas reikalas su tais paintais ir kitom aukstosiom technologijom. Jau ir taip kiekvienam locutorio ar cyber punkte lauris suinstaliuoja firefox'a (tegul dziaugiasi dar, kad ne linuxa), as pora kartu ikaliau skype ir labai smagiai paplepejau su Aiste :) Tai va, cia tokia sistema "pasidaryk pats". Bet zadam zadam nupiesti ta zemelapi. Aa, tiesa, sekmadienio kinas persikele i pirmadieni ir autobuse pasiziurejom "Kaip Grincas Kaledas voge"... Man irgi graudu :) Tai, Dainiau, kur tos tavo banko kiemo nuotraukos?

Anonymous said...

Tai ka va, atsilo netiketai ir istirpo visos nuotraukos ... :(

Justea said...

pala pala i savaites gala vel bus minusas ir sals gerokai:) pafotkinsim!:)

Anonymous said...

Ar ne per ilgai jau vandeny? Mes norim nauju ispudziu! Reikalaujam! :)

Justea said...

taip taip taip! kazkaip prapuolet. kur jus ten ka veikiat? aaaa?

Anonymous said...

Laurynai,

Man atrodo as tave pazistu! Ar tu ne tas pats kur pazisti Monika Jakaite? Man sestas jausmas savo, kad kazkada buvom Kernavej susitike. Bet kuriuo atveju smagu skaityti apie tautiecius ir ju keliones. Apie manases i Afrika gali paskaitineti cia: http://www.jaunimas.us/articles.htm

Sekmes!
Agne is JAV

gint kava said...

oi, agne, labas!
cia Gintare raso, Laimos, kuri dabar gyvena Londone, drauge. tu mus fotkinai kadaise per miesto dienas, kai rodem Aistes ir Laimos ufonautu kolekcija fontane - atsimeni?
Giedre, kur su Laurynu keliauja - mano sese! koks mazas pasaulis..